TERRANOVA IN MAGNIFOOD

TERRANOVA IN MAGNIFOOD

Vsak Terranovin izdelek je obogaten z lastnim sinergijskim kompleksom rastlin in fitohranil imenovanim Magnifood.

Njegove sestavine so kombinirane tako, da okrepijo biokemično okolje v telesu, zato da se poveča učinek vitaminov, mineralov in drugih nutrientov. Veliko rastlin, uporabljenih v kompleksu Magnifood je sveže sušenih in zamrznjenih. Raziskave so pokazale, da metoda svežega sušenja z zamrzovanjem ohrani encime v rastlinah in da je pri ohranjevanju aktivnosti, stabilnosti, topljivosti in izvirne kemije sveže rastline boljša (kakor pri pravkar nabrani rastilini) od preostalih metod sušenja rastlin.

PREDNOSTI MAGNIFOODA

- poveča absorpcijo, biološko razpoložljivost, rabo, aktivnost, stabilnost, funkcije in učinek vitaminov in mineralov v izdelku;
- preskrbi in vsebuje sinergijske encime in kofaktorje, ki so ključni za uporabnost ter funkcijo vitaminov in mineralov v izdelku;
- vsebuje širok spekter fitohranil, ki okrepijo potencialne funkcije in/ali delovanje izdelka;
- vsebuje sestavine, ki okrepijo skupno vsebnost vitaminov, mineralov in drugih hranil v izdelku;
- ščiti sestavine pred oksidacijsko škodo, pomaga podpirati stabilnost in aktivnost vitaminov in mineralov v izdelku.

Čeprav je Magnifood znanstveno napredna inovacija, je njegov izvor globoko zakoreninjen v holističnih načelih. V vsakem kompleksu Magnifooda združitev znanosti in holizma poskrbi za izjemne učinke – učinke, ki so izjemno aktivni, prefinjeno uravnoteženi ter intenzivno in globoko sinergijski. Vendar nam ne verjemite le na besedo – prepričajte se sami.

Da bi pridobili največ iz naših prehranskih dopolnil, je treba doseči intenzivno stanje sinergije v telesu. Ta nastane, kadar interakcija med sestavinami povzroči učinek, ki je večji od posameznih učinkov vsake sestavine. Za najboljši učinek se mora vsak vitamin, mineral ali druga hranilna sestavina učinkovito absorbirati, porazdeliti, presnoviti in uporabiti ter sodelovati v širokem spektru sinergijskih interakcij z encimi, kofaktorji, drugimi hranilnimi sestavinami itn. Vendar dejavniki, kot so genetika, način prehrane, življenjski slog, spol, starost in raven stresa, vplivajo na sposobnost telesa, da ustvarja visoko raven sinergije, zato se lahko učinkovitost dopolnila od posameznika do posameznika zelo razlikuje.

Okolje v telesu torej odloča, kako učinkovito bo prehransko dopolnilo – to dejstvo pa je gonilna sila pri razvoju vsakega izdelka blagovne znamke Terranova. Ključne sestavine Terranovinih prehranskih dopolnil niso samo vitamini in minerali. Vsak izdelek vsebuje tudi svoj edinstveni kompleks rastlinskih sestavin, ki je zasnovan tako, da poveča absorpcijo, distribucijo, aktivnost presnove, uporabnost in funkcijo vitaminov in mineralov ter da pomaga telesu pri doseganju intenzivnega stanja sinergije.

Da bi okrepili funkcije, učinek in splošno učinkovitost prehranskega dopolnila,
so pri Terranovi razvili intenzivno sinergijsko inovacijo 
MAGNIFOOD.

TERRANOVA DODATKI SO:

Brez polnil, veziv in ostalih aditivov

Prehranska dopolnila delujejo izključno zaradi svojih aktivnih sestavin. Zakaj so torej skoraj vsa prehranska dopolnila na trgu natrpana z neaktivnimi? Polnila, veziva, sredstva proti strjevanju, drsila, razgrajevala, sredstva za glaziranje, sladila, barvila, arome … In to je samo del seznama. Terranovaje eno izmed maloštevilnih svetovnih podjetij s prehranskimi dopolnili na svetu, ki se popolnoma izogiba uporabi teh neaktivnih proizvodnih aditivov.
Zakaj se ti dodatki (pogosto imenovani tudi »pomožne snovi«) sploh uporabljajo? Pri proizvodnji tablet so nekateri dodatki res potrebni, npr. veziva (ta pomagajo, da se sestavine ustrezno vežejo, ko se tableta stisne). Zato so vsi Terranovini izdelki v obliki dvodelnih vegetarijanskih kapsul, v prahu ali tekoči obliki namesto v obliki tablet. Pri dvodelnih kapsulah uporaba dodatkov sicer ni potrebna, vendar ti omogočajo lažjo, hitrejšo, cenejšo in dobičkonosnejšo izdelavo prehranskih dopolnil, zato je lahko razumeti, zakaj skoraj vsa prehranska dopolnila na trgu, ki so v obliki kapsul, kljub temu vsebujejo dodatke.
Neaktivni proizvodni aditivi so v nasprotju s Terranovinimi standardi glede celovitosti in čistosti proizvoda. Ne uporabljamo jih zaradi številnih razlogov, med drugim zato, ker smo prepričani, da z izogibanjem dodatkom omogočamo aktivnost in popolno sinergijo med vitamini, minerali, fitohranili, rastlinskimi encimi in drugimi dobrodejnimi sestavinami, ki jih je tako mogoče občutiti kar najgloblje in najintenzivnejše, brez dodatnih fizioloških ali biokemičnih motenj.
Terranovina odločitev, da se v celoti odrečemo uporabi neaktivnih proizvodnih dodatkov, poudarja našo globoko zavezanost temu, da na prvo mesto postavljamo kakovost izdelkov, njihovo čistost in celovitost, ne pa dobička in poenostavljanja proizvodnje.

TERRANOVA DODATKI IMAJO PREDNOST SVEŽEGA SUŠENJA Z ZAMRZOVANJEM!

Prednost svežega sušenja z zamrzovanjem

Številni rastlinski dodatki in s fitohranili bogate sestavine, ki se uporabljajo v Terranovinih izdelkih, so sušeni z zamrzovanjem. Zrak, peč in sušenje z razprševanjem – standardne tržne metode, ki se uporabljajo za sušenje rastlinskih delov – lahko poškodujejo pomembne sestavine in porušijo krhko biokemično ravnovesje rastline. Po drugi strani raziskave kažejo, da sušenje z zamrzovanjem zares zaščiti in ohrani učinkovitost rastline, njeno biokemično integriteto in encimsko aktivnost. Natančneje, biokemični profil z zamrzovanjem sušene rastline je izjemno podoben profilu izvirne sveže rastline, vendar je zaradi odstranitve vlage iz rastline veliko bolj koncentriran. Z drugimi besedami – z zamrzovanjem sušeni Terranovini rastlinski dodatki so visoko koncentrirana različica izvirne sveže rastline. Zaradi močnih sinergijskih učinkov v Magnifoodu so z zamrzovanjem sušene rastline že od nekdaj globoko okrepile učinek Terranovinih izdelkov. Njihove izjemne lastnosti pa so še bolje izražene v naši ponudbi z zamrzovanjem sušenih supermešanic v prahu, rastlinskih dodatkov v kapsulah in v novih intenzivnih supernapitkih Magnifood.

PREDNOST SVEŽEGA SUŠENJA Z ZAMRZOVANJEM

- sušenje z zamrzovanjem omogoča, da se v celoti ohrani izvirna biokemična integriteta sveže rastline, z encimsko aktivnostjo vred;

- sušenje z zamrzovanjem prepreči večino encimskih/kemijskih sprememb, ki so povezane z drugimi metodami sušenja in ki lahko zmanjšajo aktivnost ter porušijo biokemičnih ravnovesje;

- sušenje z zamrzovanjem rastlinam po navadi omogoči, da aktivnost in obstojnost pri shranjevanju ohranijo dlje časa kot pri drugih metodah sušenja;

- s sušenjem z zamrzovanjem pridobimo sestavine z visoko topljivostjo, kar lahko v prebavnem traktu poenostavi asimilacijo hranil rastline in drugih pomembnih sestavin;

- s sušenjem z zamrzovanjem pridobimo visokoporozen in drobljiv rastlinski material, ki ga je mogoče zmleti v prah (npr. za inkapsulacijo), ne da bi se ustvarila uničujoče visoka vročina ali trenja

Svoje terranova dodatke lahko naročite s klikom na to povezavo.

Sara Golob

Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.zdravobrok.si, na socialnih omrežjih, elektronskih novicah, in na drugih kanalih so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov. Izdelki se uporabljajo zgolj kot pomoč ob ustreznem zdravljenju.

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Zdravobrok.si
Close