Rastlina, ki topi maščobo, pomaga pri učenju in niža kortizol – Rhodiola!

Ekološka Rhodiola – Rožni koren: Adaptogeno zelišče, ki umirja preobremenjeno nadledvično žlezo, izboljša spomin in pomaga pri učenju, topi maščobo in daje energijo! :)

Mi Rhodiolo imenujemo tudi “popolno zelišče (moderne dobe)“, saj s svojim širokim in adaptogenim delovanjem pomaga pri pogosto preobremenjenem, modernem načinu življenja. Več študij je že potrdilo njeno nesporno izjemno učinkovito delovanje na izgubo odvečne maščobe, izboljšanje kognitivnih funkcij in spomina, pomoč pri depresivnih stanjih, dvig ATP celične energije, njene protivnetne lastnosti omogočajo tudi hitro regeneracijo mišic in daljšo energijsko vzdržljivost.

NIŽA KORTIZOL:
Rhodiola je odlična tudi in predvsem zato, ker učinkovito niža povišan stresni hormon, kortizol in umirja preobremenjeno nadledvično žlezo. Kadar imamo kortizol zaradi psihičnih in/ali fizičnih preobremenitev dlje časa povišan, nam to lahko povzroča številne težave, vse od oslabljenega imunskega sistema do hormonskega neravnovesja in težav povezanih z njim, težav s ščitnico, okoli trebuha se začne kopičiti maščoba, pešati nam začne spomin … Če je kortizol povišan dlje časa, lahko to privede do ti. izgorelosti, katere simpotmi so enaki depresiji.

POMAGA PRI UČENJU IN SPOMINU:
Rhodiola se je v študijah izkazala tudi pri izboljšanju kognitivnih funkcij ter boljšem spominu, zato je močno priljubljena med študenti. V eni od izvedenih študij o Rhodioli, je 40 študentov naključno prejemalo ali 50mg standardiziranega Rhodiola izvlečka ali placebo 2x dnevno, 20 dni. Študentje, ki so prejemali standardizirano Rhodiolo, so pokazali izjemno izboljšanje v telesni pripravljenosti, psihomotoričnih funkcijah, imeli so boljšo mentalno zmogljivost in splošno dobro počutje.

Prav tako so študentje, ki so uživali Rhodiolo poročali o statistično pomembnem zmanjšanju mentalne utrujenosti, izboljšali so svoj spalni vzorec in zmanjšali potrebo po spanju ter imeli boljše razpoloženje in večjo motivacijo za študij. Povprečen rezultat izpitov med študenti, ki so prejemali Rhodiolo in tistimi, ki so prejemali placebo je bil 3.47 in 3.20.

Ob Rhodioli boste lažje osvojili in razumeli šolsko gradivo, izpite pa opravljali z manj stresa. Vsaj tako trdijo strokovnjaki iz Medicinske univerze Volgograd v Rusiji, kjer so preverjali delovanje Rhodiole na sposobnost učenja tujih jezikov, istočasno z opazovanjem osnovnih intelektualnih sposobnosti, pogovornih veščin in končnega uspeha.

Rezultati študije so pokazali, da so študentje, ki so uporabljali Rhodiolo, izboljšali merljivo sposobnost učenja kar za 60% z istočasno 30% manjšim naporom in manjšo utrujenostjo, kot študenti iz druge kontrolne skupine.
Rhodiola pa pomaga tudi na delovnem mestu!

Z merjenjem umskih sposobnosti ljudi, ki uživajo Rhodiolo je zaključeno, da le ta poveča delovno storilnost, tako umsko kot fizično, skladno z zmanjšanim pojavom utrujenosti in bistveno zmanjšanim nivojem izčrpanosti.

Ruska Akademija za naravoslovne vede pa je objavila spoznanja, da Rhodiola pomaga tudi pri povečanju telesnih sposobnosti preko povečanja ATP celične energije v celicah skeletnih mišic

POMAGA PRI DEPRESIVNIH STANJIH:
Mnogi zdravniki funkcionalne medicine pa jo opisujejo kot učinkovito alternativo zdravilom proti depresiji. V klinični študiji izvedeni na 150 posameznikih, ki so se borili z depresijo, so spremljali učinke eno-mesečnega uživanje Rhodiole. Ob koncu študije sta kar 2 tretjini v skupini, ki je uživala Rhodiolo imele popolno remisijo depresivnih simptomov, prav tako pa se je izjemno izboljšala tudi sicer splošna dnevna šibkost, ki jih je do tedaj spremljala. smile emoticon

TOPI MAŠČOBO (PREDVSEM ABDOMINALNO):
Ena od odličnih karakteristik Rhodiole pa je, kot omenjeno, tudi sposobnost topljenja maščobe okoli trebuha (maščoba okoli trebuha se začne ob povišanem stresnem načinu življenja kopičiti, ker telo v ta predel shrani zaloge “goriva”/maščobe za “boj in beg” odziv). Rhodiola namreč vsebuje aktivni element rosavin, ki dokazano sproži efekt topljenja maščob v telesu. Rosavin stimulira encim lipaso, katerega sposobnost je, da razgradi maščobo, hranjeno v maščobnem tikvu (na področju trebuha). Študije so potrdile tudi, da v kolikor kombinirate zmerno telesno vadbo z uživanjem Rhodiole, je učinek topljenja abdominalne maščobe še toliko boljši! heart emoticon

Viridian Nutrition čistost
Vsi Viridan Nutrition izdelki narejeni po najvišjih etičnih kriterijih, mnogi med njimi so tudi ekološki. Vsebujejo le 100% aktivne sestavine in so brez glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih. heart emoticon

(Diana Vlahinic)

 

 

S KODO LIP7, LAHKO KORISTITE 7% POPUST NA VSE LIPOSOME DO NEDELJE 20.1.2019!
+