Pomlad, razstrupljanje in alergije

Pomlad, razstrupljanje in alergije

Prišli smo v obdobje POMLADI, najboljše obdobje (po TKM) za razstrupitev oziroma detox našega telesa. Sonček nas greje, utrujenost pesti zelo veliko ljudi, še vedno dodajamo D vitamin in pustimo, da nas sončni žarki prijetno grejejo.

Pa da se vrnemo k razstrupljanju..

Kadar se odločimo za razstrupljanje, moramo biti izredno preudarni in izbrati pravilne izdelke! Alga SPIRULINA IZ EKOLOŠKE PRIDELAVE, je edinstvena alga, ki nam pomaga pri razstrupljanju našega telesa je spirulina. Nepogrešljiv del naših super dopolnil, saj je to edina alga, ki poleg tega da uspešno razstruplja tudi zelo uspešno krepi naše telo, to pa je pri razstrupljanju ZELO POMEMBNO, da si ne naredimo več škode kot koristi.

KAJ SPLOH JE SPIRULINA?

Je nadnaravno SUPER dopolnilo, sem danes zasledila na spletu, pa bi se kar strinjala!

Spirulina je zares super prehransko dopolnilo, saj vsebuje kar od 65 – 75 % rastlinskih proteinov, vsebuje 8 esencialnih aminokislin, bogata je z vitaminom A (beta karoten), B1, B2, B6, E in vitaminom K. Ta modro – zelena alga je ogromen vir klorofila, naravnih soli, encimov, antioksidantov. Vsebuje tudi železo, kalcij in druge minerale (tudi v sledeh). Potrjena je bila tudi iz strani World Health Organization (WHO). Zanimivost je, da ima spirulina veliko višjo vsebnost železa kot špinača in vsebuje veliko več beta karotena (vitamina A), kot pa korenje.

ZAKAJ JE SPIRULINA DOBRA?

Raziskave kažejo, da uživanje spiruline vpliva na upad holesterola v krvi in znižanju krvnega tlaka in s tem tudi zmanjšanju možnosti za nastanek srčno žilnih bolezni. Preprečuje poškodbe srca in srčnih zaklopk. Spodbuja in krepi naš imunski sistem, saj spodbuja proizvodnjo protiteles in zdrav odziv na alergije. Pomaga pri učenju, zbranosti, koncentraciji in spominu. Dokazano pa je bilo, da ohranja zdravje probiotikov v prebavilih (navadna zdravila nam uničijo makro in mikro floro v želodčni ter črevesni sluznici). Vsekakor je enkratna pomoč ljudem, ki so se borili z rakom in kemoterapijami, saj ščiti organizem.

Ker spirulina obenem stimulira nastanek protiteles in citokinov, nas varuje celo pred močnimi virusi, kot so HIV, herpes in virus gripe. Uživanje spiruline prav tako okrepi črevesno miklrofloro, kar povzroči upad števila glivic Candida albicans.

Alge so znane tudi po svoji izjemni sposobnosti odstranjevanja težkih kovin in strupov iz telesa. Ker smo slednjim izpostavljeni na vsakem koraku, kar vodi do splošne zastrupljenosti in hudih bolezni, je jemanje spiruline za sodobnega človeka več kot priporočljivo.

Več o spirulini,pa smo zapisali tudi tukaj.

KOMU PRIPOROČAMO UŽIVANJE SPIRULINE?

Otroke, ki ne marajo zelenjave ali je ne morejo dovolj zaužiti oziroma imajo neuravnotežen vnos hrane lahko posežejo po spirulini ali pa po prikirtem zelenju za otroke ki je v prahu. Najstnike v obdobju rasti in razvoja, ko potrebujejo “injekcijo” hranil.
Nosečnice, ki potrebujejo dodaten vir hranilnih snovi, je alga spirulina dober dodatek poleg kompleksa za nosčenice s folati. Športnike in rekreativne športnike, ki potrebujejo dodatna hranila za vzdrževanje energije, je spirulina odličen dodatek poleg magnezija. Za bolnike ali ljudi, ki potrebujejo bolj kvalitetne hranilne snovi, ki pospešijo zdravljenje, predvsem onkološki bolniki. Vegetarijance in vegane, ki potrebujejo dodatna hranila in ponavadi poskrbijo za zadosten vnos vitamina b, ne pa tudi za ostale vitamine.

KOMU ODSVETUJEMO UŽIVANJE SPIRULINE?

Ljudje, ki imajo postavljeno diagnozo hiperparatiroidizem (bolezen, ki je posledica povečane, nenadzorovane tvorbe in izločanja hormona parathormona (PTH) iz obščitniških žlez). Ljudje, ki imajo hude alergije na alge in morsko hrano ter bolniki , ki imajo zelo visoko vročino ali vročinski udar. Prav tako, priporočamo vsem, ki imajo težave z redčenjem krvi, da se pred uporabo posvetujejo s svojim zdravnikom.

Spirulina je sestavljena iz:

  • 65% beljakovin in aminokislin, vključno z esencialnimi maščobnimi kislinami.
  • Gama linolenske kisline (GLA), ki je dobil ogromno pozornosti zaradi svojih proti vnetnih lastnostih.
  • Omega 3-6-9 maščobnih kislin in klorofila, ki pomaga odstraniti toksine iz krvi ter krepi imunski sistem.
  • Železo, ki je odlično za slabokrvnost in ne povzroča zaprtja.
  • Spirulina vsebuje vitamine B-1 (tiamina), B-2 (riboflavin), B-3 (nikotinamid), B-6 (piridoksin) B-9 (folna kislina), vitamin C, vitamin D, vitamin A in vitamin E. Prav tako je vir kalija, kalcija, kroma, bakra, železa, magnezija, mangana, fosforja, selena, natrija in cinka (wikipedija).

KDAJ UPORABLJAT ALGO SPIRULINO?

Zgodnja pomlad je idealen čas, da svoje telo razstrupite, in alga spirulina, je poleg probiotika odlična! V prehrano dodajte tudi veliko vlaknin, chia semena, konopljine proteine veliko sveže zelenjave in vode, pojdite tudi na psrehod v naravo, to vas bo napolnilo z energijo. Spirulinalahko pomaga ublažiti alergije,ter ščititi pred alergijskimi reakcijami, zato vsem, ki vsako pomlad trpite za alergijami na cvetni prah, toplo priproočamo, da začnete pravi čas uživati algo spirulino, vitamin c in probiotike!

Želimo vam čudovito preživeto pomlad!

Sara Golob

Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.zdravobrok.si, na socialnih omrežjih, elektronskih novicah, in na drugih kanalih so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov. Izdelki se uporabljajo zgolj kot pomoč ob ustreznem zdravljenju.

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Zdravobrok.si
Close