Naravni vitamin C, za glivice, afte, herpes in imunski sistem

Naravni vitamin C, za glivice, afte, herpes in imunski sistem

CITROMAX, ekološki koncentrat grenivkinih pečk, je NARAVNA OBLIKA VITAMINA C, ki se lahko uporablja tako za uživanje, kot tudi za zunanjo uporabo, primeren pa je tako za otroke kot tudi za odrasle.

Iščete naraven vir C vitamina?

Potem je ekološki izdelek Citro max, C vitamin iz grenivkinih pešk pravi za vas. Vsebuje namreč C vitamin v naravni obliki, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob.  Hkrati  prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, k delovanju živčnega sistema, k normalnemu psihološkemu delovanju, k obnovi reducirane oblike vitamina E, ter povečuje absorbcijo železa.

Ker je primeren tudi za otroke, njegova uporaba pa je povsem preprosta, ga bodo zlahka zaužili tudi bolj zbirčni otroci.

Citromaxje pridoljen iz ekološko pridelanega sadja. Najpomembnejše sestavine so fitokemikalije (to so produkti sekundarnega metabolizma rastlin)  t.i. FLAVONOIDI, npr. izonaringin, neohesperidin in drugi, raztopljeni v rastlinskem bio-glicerinu. Citromaxje standardiziran glede na delež bioflavonoidov grenivke. Vsebnost flavonoida je 800 mg / 100 ml.

Tako kot vitamini so tudi flavonoidi vključeni v številne metabolične procese v telesu.

PRI KATERIH TEŽAVAH VAM BO CITROMAX V POMOČ, poleg krepitve imunskega sistema?

  • afte na ustni sluznici: kapljico Citro maxa večkrat na dan namažimo direkt na afto. Za lažje nanašanje priporočamo uporabo vatirane palčke.

Ker afte nastanejo, zaradi padca imunskega sistema, ob tem svetujemo tudi probiotično kuro s primernim probiotikom in pa zadostne količine vitamina D (koliko ga potrebujete, smo zapisali tukaj).

  • Herpes na ustnicah (HERPES SIMPLEX): mehurčki na ustnicah se pojavijo, ko se prebudijo virusi spečega herpesa. Kapljico Citro maxa večkrat na dan namažemo na herpes.

Ker se herpes rad ponovi, in ker gre za virus ki je zelo nelagoden, vam ob tem toplo priporočamo tudi kuro s probiotikom Saccharom in dodatek vitamina b12!

  • akne, nečista koža, mozolji... navlažimo obraz, v vlažnih dlaneh razmažemo približno 5 kapljic ekstrakta in jih temeljito vmasi- ramo v obraz. Pustimo nekaj časa delovati, dobro speremo in obrišemo. Možno je, da se bo na koži pojavila rahla srbečica, kar je posledica temeljite ga globinskega čiščenja. Vitamin C ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Ekstrakt NE SME NIKOLI priti v oči! Če se to po naključju zgodi, jih je potrebno zelo dobro sprati z vodo in po potrebi poiskati zdravniško pomoč.

Pri nečisti koži je vedno ZELO POMEMBNO, da jo vsako jutro in vsak večer dobro očistimo, in oskrbimo s pravilno izbranimi izdelki za nego kože. Nekaj o AKNASTI KOŽI, pa smo zapisali tudi tukaj.

  • kožni izpuščaji, pri nespecifičnih kožnih zpuščajih je treba najprej storiti vse, da ugotovimo vzrok. Tudi, če to ni mogoče, ponuja Citro max veliko možnosti za izboljšanje stanja. 10 kapljic ekstrakta dobro zmešamo z oljem; šipkovo olje, jojobino olje, kokosovo olje…. Nanašamo 2-3x dnevno in opazujemo učinek. Če se pokaže izboljšanje, nadaljujemo s terapijo, dokler simptomi ne izginejo.

Za dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo na info@zdravobrok.si.

Sara Golob

Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.zdravobrok.si, na socialnih omrežjih, elektronskih novicah, in na drugih kanalih so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov. Izdelki se uporabljajo zgolj kot pomoč ob ustreznem zdravljenju.

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Zdravobrok.si
Close