MSM – mineral lepote razstruplja in čisti naš organizem

MSM – mineral lepote razstruplja in čisti naš organizem

Za vse, ki si želite poživeti telo, se očistiti slabih snovi, rehidrirati vsako celico telesa, potem jeMSM – mineral lepote prava stvar za vas.

MSM – mineral lepote nastaja pri rasti alg v oceanih in izhlapeva v oblake, potem pa v obliki dežja pade nazaj na zemeljsko oblo ter postane hrana za vse vrste zemeljskih organizmov.

Visoko koncentracijo najdemo v rastlinah izpostavljenih obilnim padavinam, kot so skorje borovcev, divje trave, aloe vera,.. Pridobljen je z ekstrakcijo iz omenjenih rastlin v obliki kristalov. Spada v družino žvepla.

Žveplo je eno najpomembnejših hranil našega telesa, saj je prisotno v aminokislinah v skoraj četrtini celotne telesne teže. Pomembno se obnaša pri proizvodnji glutitiona, enega najmočnejših antioksidantov z veliko vlogo pri razstrupitvi organizma. MSM – mineral lepote je daleč najboljša oblika žvepla, ki jo lahko zaužijemo z različnimi živili ali pa jo v telo vnesemo v obliki prehranskih dopolnil. Je skoraj tako pomemben kot vitamin C, saj brez zadostne količine žvepla, človeški organizem ne more normalno delovati – celice izgubijo elastičnost, pojavijo se brazgotine, gube, krčne ali poapnene žile, pojavijo se degenerativne bolezni: utrujenost, povečan psihološki ter fizični stres, depresivna stanja.

MSM – mineral lepote je prehranska oblika naravnega žvepla, ki je zelo pomemben element pri proizvodnji kolagena, elastina, hrustanca in keratina. Zadolžen je za prožnost ter moč mišic, kosti, sklepov in notranjih membran ter skrbi da ne bi postale trde oziroma neprožne. Mehča tkivo in je glavni akter prepustnosti membranskih celic za vodo in esencialnih hranil. Obnavlja ter zdravi poškodovane celice.

MSM – mineral lepote poskrbi za kožo in telo nasploh, saj:

 • skrbi za višjo raven energije v našem telesu,
 • pomaga pri različnih oblikah alergij in pri astmi,
 • pomaga pri delovanju jeter in spodbuja metabolizem,
 • poboljšuje stanja prebavnih motenj, kot so diareja, zaprtje ali slabost (ima antiseptične ter očiščevalne učinke v prebavnem traktu ter hkrati stimulira izločke žolča),
 • ima moč pri trebušnih krčih, bolečinah v mišicah in glavobolih,
 • skrbi za zdravje las in kože,
 • v pomoč je pri različnih oblikah ekcemov, pri psoriazi, rosacei, aknah, dermatitisu, luskavici in prhljaju,
 • uravnava krvni sladkor,
 • pri lokalnem nanosu MSM minerala je dokazano hitrejše celjenje ran brez brazgotinjenja,
 • pomaga pri vzpostavljanju primernega pH ravnovesja v telesu in kože,
 • z izenačenjem pritiska na obeh straneh celičnih zidov zmanjšuje otekline ter vnetja,
 • kot analgetik lajša bolečine in zmanjšuje vnetja in mišične krče,
 • razširja krvne žile in tako povečuje krvni obtok,
 • pozitivno pomaga pri boleznih kosti: artritisu, revmatoidnem artritisu in osteoartritisu,
 • izboljšuje gibljivost sklepov, zmanjšuje togost mišic, bolečine ter otekline,
 • ima razstrupljevalni učinek, saj povečuje propustnost membran in posledično povzroča izločanje presežek toksinov in tekočin, izloča tudi težke kovine.

MSM – mineral lepote in njegova uporaba

zveplo

Žveplo lahko najdemo v surovem, ne pasteriziranem mleku, mesu, ribah, sadju, zeleno listnati zelenjavi, nekaterih algah ter žitaricah. Najboljši vir žvepla sta česen in čebula. Na žalost večina predelanih živil ne more zagotoviti potrebno količino tega hranila. Termična obdelava, sušenje, kuhanje ter ostali procesi namreč povzročijo, da se žveplo izloči. Pa tudi ne pojemo zadostnih količin svežega sadja, zelenjave ter alg.

MSM mineral lepote lahko uporabljajte tako, da eno čajno žličko prahu vmešate v vodo, limonado ali sok. Dodate ga lahko tudi v kozmetične izdelke (kreme, šampone, losjone, mila), ki bodo poskrbeli za vašo lepoto.

Svojega lahko naročite tukaj.

Sara Golob

Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.zdravobrok.si, na socialnih omrežjih, elektronskih novicah, in na drugih kanalih so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov. Izdelki se uporabljajo zgolj kot pomoč ob ustreznem zdravljenju.

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Zdravobrok.si
Close