Kaj narediti, ko je otrok neješč in s slabim imunskim sistemom?

Kaj narediti, ko je otrok neješč in s slabim imunskim sistemom?

Veliko staršev se sooča z veliko težavo, kako otroka prepričati, da bo pojedel dovolj vitaminov?

Znano je, da je za zdrav imunski sistem zelo pomembno, da uživamo dovolj sveže in surove zelenjave,predvsem s poudarkom na zeleno zelenjavo, tukaj pa se že pojavita dve težavi in sicer:

  • kadar ni “sezona” vrtičkanja, se velikokrat poslužujemo zelenjave in sadja iz trgovine, ki pa roko na srce, vsebuje zelo malo vitaminov, vsebuje pa zelo veliko pesticidov.
  • veliko otrok pogojno sprejme toplotno obdelano zelenjavo in sadje, surovo pa že veliko težje, znano pa je, da s toplotno obdelavo, zelenjava in sadje izgubi večino vitaminov.

Kako pa lahko kljub temu, poskrbimo za to, da bo naš malček dobil dovolj vitaminov, in da bo njegov imunski sistem pripravljen na vse viroze, prehlade, gripe in ostale bolezni?

Kot prvo, je ZELO POMEMBNO, da otroku vsaj 2-3x na leto naredimo preventivno kuro s probiotikom, ki bo okrepil črevesno floro, tako da se bodo vitamini in minerali, ki jih bo zaužil s hrano ali dodatki, lahko lepo vsrkavali skozi črevesne resice in opravljali svojo funkcijo. Pri izbiri PROBIOTIKA bodite ZELO PREVIDNI, saj lahko nevede otroku ponudite več sladkorja kot pa probiotičnih kultur. Mi smo za vaše malčke skrbno izbrali ta dva probiotika, o izbiri primernega pa nam lahko pišete na info@zdravobrok.si.

Bactoflor za otroke, je primeren že od 1 tedna naprej, pomaga pa zgraditi ustrezno črevesno floro, uporabljajo pa se tudi za preprečevanje kolik, atopijskega dermatitisa, alergij ter za krepitev imunskega sistema pri povečani dovzetnosti za okužbe. Vsebina probiotika zadostuje za 2 meseca!

Prijazna mikroflora za otroke, združuje prebiotike in tri probiotične seve, katerih raziskave kažejo izredno pozitivne rezultate na samo prebavo. Izdelek ni občutljiv na želodčno kislino.

Za zadosten vnos vitaminov in mineralov, pa lahko poskrbite z dodatkom PRIKRITO ZELENJE ZA OTROKE, ki vsebuje 13 vrst zelenih živil, 6 vrst jagodičevja in 3 probiotične seve. Izdelek ne nadomešča potrebe po uživanju sadja in zelenjave, kljub temu pa omogoča, da se mešanico izjemno hranilnih in popolnoma naravnih  ekoloških sestavin rastlinskega izvora vmeša v juho, jogurt, smuti, sok ali vodo. Ta mešanica za supernapitek, se toplo priporoča za aktivne otroke, za otroke ki imajo šibek imunski sistem in so neješči. Tukaj lahko preveriš kaj vse vsebuje.

Na naših poličkah pa za otroke najdete tudiMULTIVITAMINE ZA OTROKE, ki vsebujejo 13 vitaminov, 10 mineralov, vsebuje pa tudi že omega maščobne kisline.Tukaj pa lahko preveriš katere vitamine in minerale vsebuje.

Izdelki, ki jih boste našli na naših poličkah so skrbno izbrani, sestavljeni so iz najboljših sestavin, ne vsebujejo pa nobenih packarij. Izdelki ne nadomeščajo potrebe po uživanju svežega sadja in zelenjave, ampak vam bodo v veliko pomoč pri neješčih otrocih ki imajo slab imunski sistem, in njihov organizem potrebuje dodaten vnos vitaminov in mineralov. Sestavine v naših izdelkih so skrbno izbrane, ekološke, in rastlinskega izvora,  vsebujejo veliko klorofila, špinače, pese, kreše, aronije, brusnice, spiruline….

Ob vsem tem pa ne pozabite, da je za dober imunski sistem otroka in nas zelo pomembno da popijemo dovolj vode, da se veliko gibamo in da smo veliko na svežem zraku.

Niste prepričani, kateri izdelek izbrati za vašega malčka ali zase? Pišite nam na info@zdravobrok.si in z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri.

Sara Golob

Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.zdravobrok.si, na socialnih omrežjih, elektronskih novicah, in na drugih kanalih so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov. Izdelki se uporabljajo zgolj kot pomoč ob ustreznem zdravljenju.

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Zdravobrok.si
Close