Imunski sistem otrok, ko so obolenja na vrhuncu!

Imunski sistem otrok, ko so obolenja na vrhuncu!

Te dni so okoli nas, kamorkoli se obrnemo bolni ljudje. Nekdo ima ravno gripo, nekoga je ujel prehlad, nekomu pa težave povzročajo trebušna obolenja! V vrtcu, parku, na igralih, ko se otroci združijo, pa se združijo tudi vsi ti virusi.

KAJ LAHKO NAREDIMO, DA OTROKU OKREPIMO IMUNSKI SISTEM?

Osnova, veliko svežega zraka, popiti dovolj tekočine (voda ali z medom sladkan čaj), po možnosti tople, veliko sveže surove zelenjave, veliko sadja, ki je bogato z vitaminom c.

Zgoraj so opisane osnove, ki pa velikokrat potrebujejo tudi dodatke v obliki prehranskih dopolnil, ko otroški imunski sistem ni dovolj močan. Prehranski dodatki so seveda primerni za preventivno krepitev imunskega sistema ali kot pomoč ob obolenju, kadar otrok močno zboli, je potrebno poiskati zdravniško pomoč, dodatki pa se lahko uporabljajo ob zdravilih če se pred tem posvetujete z zdravnikom.

OTROŠKI IMUNSKI SISTEM LAHKO PODPREMO Z:

  1. PROBIOTIKOM, zdrava črevesna flora, je osnova za zdrav imunski sistem. Zelo pomembno je, da se probiotična kura izvaja pravilno, in z pravilno izbranim probiotikom. V naši ponudbi najdete probiotik Bactoflor, ki je namenjen otrokom od 1 tedna naprej pa do 12 leta, in pa Prijazno mikrofloro za otroke.
  2. VITAMIN D, potrebujemo vsi, za normalno delovanje imunskega sistema, otroci do 2 leta starosti ga potrebujejo 450 iu, po 2 letu starosti pa 2000 iu, medtem ko nosečnice in doječe mamice potrebujejo vsaj 4000 iu d vitamina, za normlano delovanje imunskega sistema. Kar pomeni, da ga moramo uživati VSI, tako otroci kot tudi odrasli, saj nam ga bo, če ga ne bomo dodajali, pričelo kronično primanjkovati,kar lahko vodi v velike težave, saj je vitamin D3 eden od glavnih regulatorjev imunskega sistema, zato je ključno, da poskrbimo, da ga imamo v telesu dovolj. Njegovo pomanjkanje med drugim vpliva na večjo dovzetnost pred okužbami z boleznimi. S hrano ali izpostavljanjem sončnim žarkom, TELESU NE MOREMO ZAGOTOVITI DOVOLJ VITAMINA D.
  3. DODATEK MULTIVITAMINOV, tukaj bodite starši otrok, ki so neješči, še posebaj previdni, saj lahko zelo hitro pride do pomanjkanja določenega vitamina v telesu, kar lahko vodi tudi v slabši imunski sistem. Pomembno je, da je v telesu dovolj mikrohranil, saj poskrbijo za dovolj vnosa pomembnih mineralov in vitaminov, ki bodo poskrbeli za odpornost in v primeru obolenja, za hitrejše okrevanje. Pri izbiri ponudbe bodite zelo previdni in se pred nakupom dobro posvetujte, saj lahko z malo nepozornosti, v otroško telo vnesete več sladkorja kot vitaminov in mineralov. V naši ponudbi, sta vam na voljo Multivitamini za otroke in pa Prikrito zelenje za otroke v prahu, oboje brez dodanih sladkorjev, razen naravno prisotnih, in brez raznih packarij.
  4. LIPOSOMSKI VITAMIN C, je primeren za dodajanje, kadar so otroci izpostavljeni raznim obolenjem ali pa je otrok že zbolel, ga boli grlo, ima vročino…, primeren pa je od 1 leta naprej (tudi za odrasle!). Posebnost Liposomskega vitamina cje v njegovi absorpciji saj se absorbira na zelo samosvoj način. Liposomi se absorbirajo tako da se preprosto stopijo v človeško celico, in sicer zato, ker imajo zunanjo plast (membrano), ki je sestavljena iz enakih fosfolipidov kot tudi celična membrana. Liposom in celica se v bistvu združita kot dva milna mehurčka, ko se dotakneta drug drugega. Lipososmki vitamin c torej deluje hitro in učinkovito!

Ti izdelki so odlična podpora za otroški imunski sistem in delujejo kot preventivna v kolikor se začnejo uporabljati preden obolenje nastane in kot pomoč kadar je obolenje že prisotno.

Vsak otrok, pa je zgodba zase, zato vas toplo vabimo, da se pred nakupom v naši trgovini, z nami posvetujete o izdelkih, ki so primerni za vašega malčka, na info@zdravobrok.si, z veseljem vam bomo pomagali.

Sara Golob

Vse informacije in opisi na straneh spletne trgovine www.zdravobrok.si, na socialnih omrežjih, elektronskih novicah, in na drugih kanalih so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete osebnega zdravnika, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, zdravniško diagnozo ali zdravniški nasvet saj niso izrecno potrjene s strani zdravstvenih organov. Izdelki se uporabljajo zgolj kot pomoč ob ustreznem zdravljenju.

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, svetujemo, da se pred kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Zdravobrok.si
Close