index

Chia semena iz ekološke pridelave 100g

4,95 €

Chia semena so bogat vir beljakovin, omega 3, 6, 9 maščobnih kislin, antioksidantov in miniralov kalija, kalcija in železa.

StumbleUponEmail

Opis izdelka

Chia semena so bogat vir beljakovin (dvakrat več kot katera koli druga semena), omega 3 maščobnih kislin, antioksidantov (trikrat več kot robidnice) in mineralov kalija (dvakrat toliko kot banane), kalcija (petkratno vsebnost kalcija v mleku) in železa (trikrat več kot špinača). Namočena semena urejajo prebavo, hidrirajo telo, spodbujajo regeneracijo mišičnih tkiv po športni aktivnosti ter dajejo telesu dolgotrajen občutek sitosti. Hkrati uravnavajo krvni sladkor ter pomagajo proti strjevanju krvi. Delujejo tudi lepotno, saj krepijo lase in čistijo kožo. Olajšajo menstrualne težave ter prehod v menopavzo.

Uporaba chia semen iz ekološke pridelave 

Priporočen dnevni vnos je 10 g. Uživate jih lahko v kombinaciji z jogurtom, musliji, pudingi, skuto, smoothiji. Pašejo tudi v solate ali kot gostilo za omake. Namočena chia semena delujejo tudi kot vezivo, zato se jih uporablja pri peki palačink brez jajc. Pred uporabo jih je priporočljivo za 10 minut namočiti v vodo.

Sestavine: 100 % chia semena iz ekološke pridelave
Hranilna vrednost na 100 g: energija 444 kcal, maščobe 33.1 g (nasičene 3.8 g), ogljikovi hidrati 4.5 g (od tega sladkor 0.8 g), beljakovine 21.2 g, sol 0.03 g, vlaknine 31.4 g.

Neto količina: 100 g
Poreklo: Ekvador

Brez glutenaBrez laktoze Ekološko pridelanoVegansko

eko certifikat Evrolist, ki zagotavlja, da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

Opis izdelka je zgolj informativne narave in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

EKO – pomeni, da ima izdelek certifikat Evrolist, ki zagotavlja, da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

Opis izdelka je zgolj informativne narave in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).